16 aug. 2013

ULLAS INLAGDA MORÖTTER


En kollega undrade om jag har 28 timmar på dygnet. Det har jag inte men jag har en förstående man och kompanjon, duktiga kockar, en hel drös med underbara ”sommarbarn” som återvänder varje år och bra support från släkt och vänner när det kniper. Förutom alla dessa härliga typer på jobbet har jag Ulla. Bästa Ulla som kommer varannan vecka med ett stort leende, trädgårdstips, några plantor som blivit över, nyplockade blommor, tar hunden på en extra runda och lämnar vårt hus doftande av såpa och skinande rent. Ullas resa till Blekinge inspirerade till de inlagda morötter hon delar med sig av här nedan. De doftar sagolikt och kommer säkert bli en favorit på Sommarbuffén framöver.

 

ULLAS INLAGDA MORÖTTER
2DL ÄPPELCIDERVINÄGER
3DL VATTEN
2DL SOCKER
1KRM SENAPSFRÖN
1KRM KARDEMUMMAKÄRNOR
1TSK SALT
2 KANELSTÄNGER
10 SVARTPEPPARKORN
10 KRYDDPEPPARKORN
2 LAGERBLAD
4 NORMALSTORA  MORÖTTER, HELST FÄRSKA

BÖRJA MED ATT GÖRA LAGEN.BLANDA SAMMAN ALLA INGREDIENSER,UTOM MORÖTTERNA,I EN
KASTRULL OCH KOKA LAGEN I CA 5 MIN.UNDER TIDEN,SKIVA MORÖTTERNA I  MYCKET TUNNA SKIVOR.
HÄLL I MORÖTTERNA OCH RÖR OM LITE,.HÄLL UPP I BURKAR.LÅT STÅ ETT PAR DAGAR
HÄLSNINGAR ULLA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar