24 okt. 2014

Osso Buco


Vilken fantastisk höst vi har haft! Varm och vacker har den invaggat oss i falsk säkerhet…

Plötsligt slår kylan till och kryper in i märgen på oss.  Ett rejält långkok från Italien och en värmande kokbok tillsammans gör genast livet lite ljusare. Att få sova en timme extra på söndag gör heller inte saken sämre.

 
Osso Buco
1,2 kg kalvlägg i skivor
1/2  morot
100 g rotselleri
1  stor gul lök
 vetemjöl
2 dl rödvin
2 dl kalvbuljong
 salt och peppar
 smör till stekning
Ansa, skala och tärna morot,  selleri och lök.
Pudra kalvläggen med vetemjöl, bryn dem sedan i smör i en gryta.
Lägg i grönsakerna och stek tills allt får lite färg.
Häll på vinet och buljongen.
Krydda med salt och peppar.
Låt sjuda tills köttet släpper från benen, 1-2 timmar.
Strö persilja över före servering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar