Vilken fantastisk höst vi har
haft! Varm och vacker har den invaggat oss i falsk säkerhet…
Plötsligt slår kylan till och
kryper in i märgen på oss. Ett rejält
långkok från Italien och en värmande kokbok tillsammans gör genast livet lite
ljusare. Att få sova en timme extra på söndag gör heller inte saken sämre.
Osso
Buco
1,2 kg kalvlägg i skivor1/2 morot
100 g rotselleri
1 stor gul lök
vetemjöl
2 dl rödvin
2 dl kalvbuljong
salt och peppar
smör till stekning
Ansa, skala och tärna morot, selleri och lök.
Pudra kalvläggen med vetemjöl, bryn dem sedan i smör i en gryta.
Lägg i grönsakerna och stek tills allt får lite färg.
Häll på vinet och buljongen.
Krydda med salt och peppar.
Låt sjuda tills köttet släpper från benen, 1-2 timmar.
Strö persilja över före servering!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar