9 jan. 2015

Veckans vegetariska - Sallad med kålrot, granatäpple och ingefärsdressing

Till 4 portioner:
1 medelstor  kålrot eller två små
1 granatäpple
2 msk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk flytande honung
2 msk citronsaft
5 msk kallpressad rapsolja
Salt & peppar


Skala och riv kålroten på rivjärnets grövsta sidan.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten, lägg i kålroten 2 min.
Häll av och spola i kall vatten för att få ner temperaturen.
Låt rinna av väl och gör under tiden en dressing på ingefära, vitlök, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
Krama ur det sista vattnet och slå dressingen över kålroten.
Massera in den ordentligt och ställ kallt en stund.
När det är dags att servera dekoreras salladen med kärnorna från granatäpplet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar