11 feb. 2015

Klassiska syltkakor

Vabruari slog till även i vår familj i veckan. Först med vattkoppor på ena barnet och sedan influensa till det andra barnet som är vaccinerat mot kopporna. Rättvist värre....
Vad gör man då när febern gått ur knoppen och det kryper i kroppen?
Klassiska "tum-kakor" att fylla med sylt går alltid hem.

Vi kör degen i matberedaren och spar på tid och städning.
Degen delas i 3 delar - en stor till mamman, två mindre till de små.
Då blir det både bjudkakor och direktkakor i lagom mängd.
Lilla m inspirerades av Alla Hjärtans Dag, men sylt skulle det ju också vara!

200 gr smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 ägg - helt eller bara gulan

Lägg allt i matberedaren och kör till en fast deg.
Först är det bara smular, men plötsligt säger det dunk och en stor boll bildas.
Perfekt!
Baka ut på önskat vis och kör i ugnen på 190 grader ca 9 min.


Nybakta kakor och kall mjölk - mums!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar