18 maj 2016

Rabarber- och jordgubbscurd med vanilj

300 gr rabarber
100 gr jordgubb
½ vaniljstång
½ + 1 ½ dl socker
½ dl vatten
6 äggulor
1 nypa salt
½ citron, skalet
50 gr smör    


Skölj bär och rabarber och skär i bitar. 
Lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljstången, häll över ½ dl socker, rör om och låt stå ca 30 min.

Häll på vattnet och koka upp. Koka tills alla bitar är upplösta och mixa sedan till en slät puré.

Lägg äggulorna i en bunke över vattenbad.Vispa dem lätt och tillsätt sedan socker, salt och citronskal.Rör hela tiden till smeten blivit varm, men inte het. 

Häll i 1 dl bärpuré och fortsätt röra tills curden blivit varm igen. 
Tillsätt resten av purén i omgångar under omrörning och sluta inte förrän curden är varm och tjock.Klicka i smöret och rör tills det löst sig, häll upp på burk och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar