En ask med märkliga små knoppar åkte med i väskan från Taiwan och visade sig vara Sichuanpeppar som härstammar från provinsen med samma namn i Kina. Kryddan är inte direkt het i smaken, men det liksom pirrar på tunga och läppar både när man äter och en stund efteråt.
Salt och pepparstekt kyckling med morotssallad
Per person:
1 kycklingbröst i strimlor
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk sichuanpeppar
1 tsk havsalt
1 morot
1/2 msk strimlad vårlök
½ vitlöksklyfta, riven
1 tsk finriven ingefära
1 nypa chilipulver
Salt
1 tsk soja
½ msk olja
Mortla de två pepparsorterna och rulla kycklingen i blandningen tillsammans med saltet.
Riv moroten grovt.Blanda med lök, vitlök, ingefära och chili.
Häll över oljan och sojan, blanda.
Stek kycklingen och servera med morotssalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar