26 nov. 2018

Var dags gröna mat - Fönsterodling!I helgen skördade jag ärtskott från mitt växthus till veckans recept huttrandes i ficklampans sken. Men så gott som de smakade var det värt att frysa lite. Nu är det dags att så nya ärtskott som kommer växa fint i mitt köksfönster trots att dagarna är så mörka.

Jag använder djupa fat, minst 3 cm, som jag fyller med jord nästan till kanten. 
Sedan lägger jag ekologiska ärtor från affären i blöt ett par timmar innan jag strör ut dem tätt på jorden. (Man får prova sig fram till mängden.) 
Jag vattnar och lägger plastfilm över sådden och ställer den sedan i ett fönster med ett element under. Sådden ska vara fuktig, men inte blöt. 
Efter två veckor kan jag skörda. 
Genom att lämna ca 4 cm av skottet får jag ytterligare en skörd efter någon vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar