26 nov. 2018

Var dags mat - Sesambakad lax med vitlöksfrästa ärtskott, 4 port



600 gr laxfilé
30 gr smör
Sesamfrö
Salt och peppar

Ärtskott
Vitlök, hackad
1 msk olja
1 tsk sesamolja
1 msk soja
Svartpeppar

Sätt ugnen på 190 grader.
Dela laxen i 4 bitar och lägg på en plåt. Strö över sesamfrö, salta och peppra.
Lägg en klick smör på varje bit.
Ställ in i ugnen 10-12 min.
Ta ut ur ugnen och täck med folie.
Häll oljan i en stor stekpanna.
Lägg i vitlöken och låt den mjukna någon minut.
Tillsätt ärtskott, sesamolja och soja. Rör om ordentligt och låt fräsa 2-3 minuter.
Servera ovanpå laxen tillsammans med nykokt ris och soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar