14 dec. 2018

Elsas jul - Tiramisu med saffran, granatäpple, passionfrukt och hasselnötter, 8port



2 pk mascarpone à 250 gr
1 pkt saffran
3 ägg
2 dl socker
16 savoiardikex
1 dl amaretto
4 passionsfrukter
Granatäpplekärnor
1 dl rostade och hackade hasselnötter

Rör samman mascarpone och saffran.
Separera äggulor och vitor. Vispa gulorna med sockret till ett vitt och pösigt skum.
Vispa vitorna till ett fast skum.
Vänd ner mascarponeblandningen i äggulorna och rör till en jämn smet.
Vänd ner äggvitevispet.
Doppa kexen på båda sidorna i likören, bryt dem sedan i mindre bitar.
Fördela kexen i portionsglas eller skålar.
Klicka på mascarponekrämen och förvara övertäckt i kylen.
Dela på passionsfrukterna och skrapa ut över krämen.
Strö över hackade nötter och ät direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar