2 pk mascarpone à 250 gr
1 pkt saffran
3 ägg
2 dl socker
16 savoiardikex
1 dl amaretto
4 passionsfrukter
Granatäpplekärnor
1 dl rostade och hackade hasselnötter
Rör samman mascarpone och
saffran.
Separera äggulor och vitor.
Vispa gulorna med sockret till ett vitt och pösigt skum.
Vispa vitorna till ett fast
skum.
Vänd ner
mascarponeblandningen i äggulorna och rör till en jämn smet.
Vänd ner äggvitevispet.
Doppa kexen på båda sidorna i
likören, bryt dem sedan i mindre bitar.
Fördela kexen i portionsglas
eller skålar.
Klicka på mascarponekrämen
och förvara övertäckt i kylen.
Dela på passionsfrukterna och
skrapa ut över krämen.
Strö över hackade nötter och
ät direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar