![]() |
Fotograf Malin Mörner, www.poppyphotography.se Stylist Marianne Wikner, www.mariannewikner.ser |
Färsk pasta
1 brk kikärtor
1 msk curry
½ gul lök, skivad
2 msk hackad persilja
2 msk olja
1 citron, skal och saft
3 dl grädde
1/2 buljongtärning
(1 msk vitt vin eller
vermouth)
Maizena
Salt och peppar
Koka pastan enligt anvisning på
paketet.
Häll av vattnet, lägg tillbaka
pastan i kastrullen, tillsätt en skvätt olja och blanda runt. Ställ åt sidan.
Koka upp grädde med
buljongtärning och eventuellt vin.
Låt sjuda 7-8 minuter.
Riv under tiden skalet av
citron och pressa ur 2 msk saft.
Tillsätt saft och citron och
red sedan av såsen med lite maizena utrört i kallt vatten.
Häll av spadet från kikärtorna.
Fräs den skivade löken i olja, tillsätt curryn och sedan de
avrunna kikärtorna.
Strö över persiljan.
Lägg ner den kokta pastan i såsen, koka upp och lägg upp på
tallrikar. Skeda över kikärtor, dra några tag med pepparkvarnen och strö gärna
över lite mer kryddgrönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar