1 feb. 2019

Var dags gröna mat - Krämig citronpasta med curryfrästa kikärtor, 4 port

Fotograf Malin Mörner, www.poppyphotography.se
Stylist Marianne Wikner, www.mariannewikner.ser

Färsk pasta
1 brk kikärtor
1 msk curry
½ gul lök, skivad
2 msk hackad persilja
2 msk olja
1 citron, skal och saft
3 dl grädde
1/2 buljongtärning
(1 msk vitt vin eller vermouth)
Maizena
Salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt en skvätt olja och blanda runt. Ställ åt sidan.

Koka upp grädde med buljongtärning och eventuellt vin.
Låt sjuda 7-8 minuter.
Riv under tiden skalet av citron och pressa ur 2 msk saft.
Tillsätt saft och citron och red sedan av såsen med lite maizena utrört i kallt vatten.

Häll av spadet från kikärtorna.
Fräs den skivade löken i olja, tillsätt curryn och sedan de avrunna kikärtorna.
Strö över persiljan.

Lägg ner den kokta pastan i såsen, koka upp och lägg upp på tallrikar. Skeda över kikärtor, dra några tag med pepparkvarnen och strö gärna över lite mer kryddgrönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar