9 nov. 2019

Elsas Älsklingar - Lingonbröd, 2 stora limpor


1 L vetemjöl
5 dl grovt rågmjöl
1 dl lingonsylt
1 pkt torrjäst
9 dl mjölk
¾ msk salt
1 dl linfrö
3 msk brödkrydda (anis, fänkål, kummin)

Blanda alla torra ingredienser i en degblandare.
Tillsätt sylt och mjölk. 
Knåda degen ca 10 min och låt den sedan jäsa till dubbel storlek ca 1,5 timme.
Smörj två limpformar och fördela degen i dem. 
Låt jäsa ytterligare 1 timme och grädda sedan i 180 gr ca 30min. 
Vana bagare knackar på brödet och låter det i håligt är det klart, vi föredrar att spela säkert och mäter brödets innertemperatur. Vid 93 grader är det klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar