26 dec. 2020

Saffransrutor med apelsin och kokos, ca 20 bitar


3 ägg
2 ½ dl socker
1 påse saffran
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 gr smält smör
1 dl mjölk
1 apelsin, skalet rivet


Glasyr
50 gr smör, smält
1 tsk vaniljsocker
3 ½ - 4 ½ dl florsocker
2-3 msk saft från apelsinen


Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver.
Rör ner det i äggblandningen ihop med det smälta smöret och mjölk.
Blanda till en slät smet. Bred ut i bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 30 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen 20-25 min, låt kallna i formen.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren.
Anpassa mängden apelsinsaft så den blir lagom bredbar.
Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan och strö över kokos.
Låt stelna och skär sedan i rutor med en vass kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar