11 aug. 2022

Marinerad fläskytterfilé på spett, 4 port

 

Inspirerad av mellanösterns många goda smaker svängde jag ihop den här marinaden till grillköttet. Medan vi åt kräftor och väntade på att grillen skulle bli varm fuskade jag lite och körde spetten så gott som klara i ugnen. Sedan vände vi dem på grillen lite snabbt för vacker färg ,och den goda grillade smaken så klart, och lät sedan grillen hålla värmen uppe på verandan.

 


Marinerad fläskytterfilé på spett, 4 port

600 gr fläskytterfilé
1 dl turkisk yoghurt
2 msk tomatpuré
1 lime, saften
3 vitlöksklyftor, rivna
½ dl mild olja
1 tsk chiliflakes
2 tsk torkad timjan

2 tsk torkad oregano
½ msk spiskummin
salt och peppar

grillspett

grönsaker

 

Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm, och lägg dem i en 3 L plastpåse.

Blanda ihop övriga ingredienser och häll ner marinaden i påsen.

Lägg in i kylen över natten, eller minst 3 timmar.

Lägg grillspetten i blöt. Sätt ugnen på 180 grader.

Fiska upp köttbitarna ur påsen och trä upp på spetten tillsammans med grönsaker som lök och paprika till exempel.

Lägg in spetten i ugnen ca 15 min, lägg dem sedan på grillen ett par minuter på varje sida.

Servera med bulgursallad och min goda tomatsalsa.

 

Tips!

Det går precis lika bra att marinera kyckling och laga till på samma vis.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar