14 aug. 2022

Brownie med italiensk maräng

Jag ska erkänna att desserter och bakverk inte är min största passion, till mina barns stora besvikelse. Desto gladare blir de när jag väl får lust att baka och veckans recept fick högsta poäng. Brownien blev riktigt maffig och skulle passa precis lika bra med en klick vispad grädde och lite färska bär, men det var maräng som stod högst upp på önskelistan den här gången. Smaklig läsning!

 

Brownie med italiensk maräng

150 gr digestivekex

75 gr smör

 

200 gr mörk choklad

150 gr smör

1 msk kakao

1 ½ dl strösocker

3 ägg

1 ½ dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 dl kokande vatten

 

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält 75 gr smör.

Mixa kexen till ett smul och blanda med det smälta smöret

Tryck ut jämnt i botten av en form med avtagbar kant.

Baka bottnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

 

Sätt ugnen på 160 grader.

Smält smör och choklad i ett vattenbad.

Låt svalna lite grann.

Blanda ner socker och kakao.

Tillsätt äggen ett taget under omrörning.

Sikta ner mjölet och vänd ner det i smeten.

Till kokande vatten och bland till en blank smet.

Slå smeten i det förbakade pajskalet.

Baka ca 20 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten.

Låt svalna. Spritsa eller klicka ut maräng och bränn med brännare.


 

 

Italiensk maräng

3 äggvitor

1 ¾ dl strösocker

Blanda ihop vitor och socker i en skål.

Placera över vattenbad och rör med en visp tills sockret löst sig helt.

Ta bort från spisen och vispa med elvisp tills du får en fast maräng.


 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar