2 okt. 2022

Lökmajonnäs

Skalrester och ändbitar av lök tas tillvara i den här goda majonnäsen. Smaklig läsning!

Lökmajonnäs

Skal och ändbitar av 3-4 lökar

2 ½ dl rapsolja

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

en nypa salt

en nypa peppar

1 msk vinäger eller citronsaft

 

Lägg lökskal och ändbitar i en kastrull.

Tillsätt oljan och låt sjuda på svag värme i 20 min.

Dra åt sidan och låt oljan svalna helt.

Sila av lök och skal i en finmaskig sil.

Vispa gulor och dijonsenap hårt.

Tillsätt ungefär hälften av lökoljan droppvis tills majonnäsen börjar tjockna.

Häll i vinäger och resten av oljan kan tillsättas lite snabbare nu.

Smaka av med salt och peppar.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar