Det är
ett riktigt bra år för svamp och blir det inte frost kommer vi kunna förse oss
i ännu ett par veckor. Gratis är gott och promenaden gör gott, en dubbel vinst
alltså. I dag bjuder jag på smörstekta små canapéer med tapenade på svamp. Smaklig läsning!
Jag använder ett snapsglas för att ta ur rundlar ur vanligt rostbröd, 3-4 rundlar per skiva. Steker dem sedan gyllene i smör innan jag toppar dem med min goda tapenade på svamp.
Tapenade på svamp
400 gr blandad svamp
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
2 msk olja
2 msk smör
salt och peppar
Ansa och skär svampen i bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Stek löken tillsammans med svampen i smör och olja.
Strö över torkad timjan.
Stek tills vätskan från svampen börjar försvinna.
Mixa med mixerstav till en grynig tapenade.
Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar