13 okt. 2022

Tapenade på svamp

Det är ett riktigt bra år för svamp och blir det inte frost kommer vi kunna förse oss i ännu ett par veckor. Gratis är gott och promenaden gör gott, en dubbel vinst alltså. I dag bjuder jag på smörstekta små canapéer med tapenade på svamp. Smaklig läsning!

 


Jag använder ett snapsglas för att ta ur rundlar ur vanligt rostbröd, 3-4 rundlar per skiva. Steker dem sedan gyllene i smör innan jag toppar dem med min goda tapenade på svamp.

 

Tapenade på svamp

400 gr blandad svamp

1 gul lök

2 stora vitlöksklyftor

1 tsk torkad timjan

2 msk olja

2 msk smör

salt och peppar


Ansa och skär svampen i bitar.

Skala och hacka lök och vitlök.

Stek löken tillsammans med svampen i smör och olja.

Strö över torkad timjan.

Stek tills vätskan från svampen börjar försvinna.

Mixa med mixerstav till en grynig tapenade.

Smaka av med salt och peppar.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar