18 maj 2023

Kycklingbullar med cocoscurry, grillad citron och vitlöksolja, 6 port

Kompisar på besök i helgen och då stod det asiatiskt på önskelistan. Kycklingfärs är en ny favorit. Som med all annan kyckling är den så oerhört lätt att smaksätta och variationerna känns oändliga. I veckan recept har den fått sällskap av gul och röd curry samt grillad citron och vitlöksolja.

Smaklig läsning!

Kycklingbullar med cocoscurry, grillad citron och vitlöksolja, 6 port
1 kg kycklingfärs
2 msk gul curry
1 gul lök
1 msk soja
2 msk hackad gräslök
1 tsk salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Riv eller finhacka löken, lägg i en bunke.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Forma ca 24 ganska stora bullar med blöta händer och fördela jämnt på plåten.
Baka bullarna ca 15 minuter. Skär ett snitt i en för att kolla att de klara.
Blanda bullarna med cocoscurryn.
Servera med nykokt ris, grillad citron och några droppar vitlöksolja.



Cocoscurry
1 msk röd currypasta
1 msk rapsolja
1 msk finhackad ingefära
2 brk cocosmjölk
3 msk soja eller fisksås
2 mini zucchini

Fräs curry och ingefära i oljan någon minut.
Tillsätt cocosmjölk och soja, koka upp.
Skär zucchinin i bitar och lägg ner i den kokande såsen.



Rostad vitlöksolja
3-4 klyftor vitlök
5 msk olja
chiliflakes

Hacka vitlöken fint.
Häll oljan i en panna, tillsätt vitlöken och stek den i oljan tills den börjar få färg och blir lite krispig. Tillsätt valfri mängd chiliflakes.
Ställ åt sidan och låt svalna.

Grillad citron, gott till det mesta!
Skär en citron i cm-tjocka skivor.
Lägg på grillen och låt dem få rejält med färg på båda sidorna.

#elsasskafferi #kökströst #smakligläsning #kycklingfärs #gulcurry #rödcurry #vitlöksolja #ingefära #cocosmjölk #cocoscurry #citron #grilladcitron #zucchini



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar