30 apr. 2023

Tonkatsu med krämig kålsallad, 4 port

Nu avlöser långhelgerna varandra på löpande band känns det som. Härligt med en extra ledig dag och lite extra tid att lägga på maten kanske. I dag bjuder jag på ett favoritrecept, - krispiga japanska schnitzlar som ska skäras i strimlor och doppas i den goda såsen. Nykokt ris och den krämiga kålsalladen hör också till. Smaklig läsning!



Tonkatsu – krispig japansk schnitzel, 4 port
600 gr fläskytterfilé
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko, asiatiskt ströbröd
olja till stekning

Skiva köttet i 8 lika stora bitar.
Banka schnitzlar med plätteringsjärn.
(Eller köp färdiga schnitzlar ifall du har on om tid och aggressioner att ta ut.)
Vispa upp äggen i en djup tallrik.
Häll mjöl och panko på varsin tallrik.
Vänd schnitzlarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Stek i rejält med olja tills schnitzlarna blir fint gyllene och genomstekta.
Servera med nykokt ris och tonkatsusåsen.


Tonkatsusås
1 dl ketchup
2 msk worcestershiresås
2 msk japansk soja
2 tsk socker
Blanda alla ingredienser och ställ kallt fram till servering.


Krämig kålsallad med soja & sesam
Vitkål
1 dl majonnäs
2 msk japansk soja
3 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
1 nypa socker

Strimla vitkålen riktigt fint med mandolin eller osthyvel.
Blanda samman övriga ingredienser och rör ner kålen lite i taget tills du har en krämig sallad.
Strö gärna lite extra sesamfrö på toppen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar