Morotssoppa med rostade kikärtor, 4 port
2 morötter
1 gul lök
2 klyftor vitlök, eller 1/2 solovitlök
1 msk olja
1 msk gul curry
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 brk krossad tomat
2 dl vatten
1 bkr cocosgrädde
1 buljongtärning
Salt och peppar
Skala och skiva morötterna.
Skala och skiva löken. Pressa vitlöken.
Häll oljan i en kastrull och fräs sedan lök, morötter och pressad vitlök 3-4 min tillsammans med kryddorna. Ta gärna mer av alla kryddor för mera smak.
Slå på en burk krossade tomat och 2 dl vatten tillsammans med en burk cocosgrädde.
Koka ca 15 min till morötterna mjuknat.
Mixa soppan slät.
Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan rykande het med rostade kikärtor på toppen.
Rostade kikärtor, 4 port
1 förp kikärtor
1 msk garam masala
Häll av spadet från kikärtorna och låt dem rinna av ordentligt.
Rosta dem i torr stekpanna tillsammans med garam masala 4-5 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar