9 nov. 2023

Morotssoppa med rostade kikärtor, 4 port

Plötsligt ställs man inför det faktum att det är dags att göra en förändring av livsstil för att kunna leva det liv man vill i framtiden. Förvånad och förbannad beskriver känslan som uppstod bäst vilken följdes av eftertankens kranka blekhet och en rejäl dos självrannsakan. En plan börjar ta form där både mer motion och tankar kring mat finns med. När den är klar delar jag den gärna, till dess får ni hålla till goda med dagens recept som är en härligt aromatisk morotssoppa med rostade kikärtor.
Smaklig läsning!

 

Morotssoppa med rostade kikärtor, 4 port

2 morötter

1 gul lök

2 klyftor vitlök, eller 1/2 solovitlök

1 msk olja

1 msk gul curry

2 tsk spiskummin

1 tsk kanel

1 brk krossad tomat

2 dl vatten

1 bkr cocosgrädde

1 buljongtärning

Salt och peppar

 

Skala och skiva morötterna.

Skala och skiva löken. Pressa vitlöken.

Häll oljan i en kastrull och fräs sedan lök, morötter och pressad vitlök 3-4 min tillsammans med kryddorna. Ta gärna mer av alla kryddor för mera smak.

Slå på en burk krossade tomat och 2 dl vatten tillsammans med en burk cocosgrädde.

Koka ca 15 min till morötterna mjuknat.

Mixa soppan slät.

Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan rykande het med rostade kikärtor på toppen.

 

Rostade kikärtor, 4 port

1 förp kikärtor

1 msk garam masala

 

Häll av spadet från kikärtorna och låt dem rinna av ordentligt.

Rosta dem i torr stekpanna tillsammans med garam masala 4-5 min.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar