Smaklig läsning!
Krämig tomatsoppa, 4 port
1 ½ kg tomater
2 gula lökar, hackade
1 msk olja
1 hel vitlök
2 kvistar rosmarin
4 dl grädde
2 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar
.jpg)
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela tomaterna i halvor och lägg på en plåt tillsammans med den hackade löken och rosmarin.
Häll över oljan och blanda ordentligt.
Lägg den hela vitlöken, oskalad, i tomatblandningen.Rosta hela härligheten i 45-50 min. Rör om ett par gånger under tiden.
Löken ska vara mjuk och ha fått lite färg, tomaterna ska mörkna.
Häll allt utom vitlöken i en matberedare och kör till en puré.
Häll purén i en kastrull, tillsätt grädde och pressa ut köttet ur önskad mängd vitlöksklyftor.
Koka upp, blanda och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar