Snurriga vitlöksbröd
600 gr vetemjöl
½ pkt torrjäst (8 gr)
3 msk olivolja
1 msk salt
4 dl vatten
1 dl ört- och vitlöksolja
1 dl riven ost
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan vatten och olja.
Kör degen i maskin eller knåda för hand i minst 10 min.
Häll lite olja i botten på en stor skål och stjälp över degen.
Låt jäsa över natten i kylskåp.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord.
Kavla ut till en rektangel ca 20 x 30 cm.
Pensla på örtoljan och strö över osten.
Rulla ihop som en rulltårta och skär i skivor ca 1,5 cm breda.
Ställ in i ugnen och grädda i ca 15 min.
När brödet har en innertemperatur på 93 är det färdigt!
Ört- och vitlöksolja
1 dl neutral olja
2 dl blandade örter, ärtskott, grönkål
2-3 vitlöksklyftor
2 tsk salt
Mixa med mixerstav.
Tillsätt eventuellt mer olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar