Jag toppade hela härligheten med lite nyklippt krasse
och rostade solroskärnor!
1,5-2 kg högrev i tärningar
3 gula lökar hackade
4 vitlöksklyftor
1 dl paprikapulver
4 msk hel kummin
6 röda paprikor
1 liter buljong
smör, salt, peppar
4 vitlöksklyftor
1 dl paprikapulver
4 msk hel kummin
6 röda paprikor
1 liter buljong
smör, salt, peppar
2 förpackningar kokta linser (ca 4 dl)
Bryn lök, vitlök och kummin med smöret i en vid kastrull.
Bryn lök, vitlök och kummin med smöret i en vid kastrull.
Tillsätt strimlad paprika, paprikapulver och buljong.
Bryn köttet med smör i en egen panna i omgångar och lägg ner i kastrullen.
Bryn köttet med smör i en egen panna i omgångar och lägg ner i kastrullen.
Salta och peppra.
Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt mört och paprikorna smält ner.
Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt mört och paprikorna smält ner.
Häll i de färdigkokta linserna strax före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar