26 okt. 2022

Kycklingbullar med citron och parmesan, 4 port

I veckan fyndade jag en stor förpackning kycklingfärs som jag tänkte steka med chili, ingefära, vitlök, stjärnanis, soja och några droppar sesamolja. Men så kom en kompis på besök och då blev det helt plötsligt italienska smaker på färsen istället eftersom vi hade pratat matminnen. Ungefär så går det till när jag skapar recept till er varje vecka, - inspirationen kommer från alla möjliga, och omöjliga, håll.  Smaklig läsning!


Kycklingbullar med citron och parmesan, 4 port
600 gr kycklingfärs
3 msk ströbröd
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesan
1 tsk torkad timjan
1-2 vitlöksklyfta
½ medelstor gul lök
1 citron
salt och peppar
1 dl vetemjöl
smör
olja
2 dl kycklingbuljong


Riv vitlöken och finhacka den gula löken.
Blanda med färs, ströbröd, persilja, parmesan och timjan.
Riv ner skalet från citronen tillsammans med saften från halva citronen.
Strö över lite svartpeppar och en nypa salt.
Blanda ordentligt.
Häll ut mjölet på ett fat.
Rulla rätt stora köttbullar, platta till dem lite och vänd dem sedan i mjölet.
Häll olja i en stekpanna och lägg en klick smör.
Stek bullarna gyllene i omgångar, ca 3-4 min på varje sida.
Häll av fettet från pannan och häll i buljongen.
Vispa upp stekresterna och lått buljongen koka ihop ett par minuter så den tjocknar något.
Fördela bullarna på tallrikar och slå över lite av buljongen.
Servera med nykokt tagliatelle, eller som jag med en citronsmakande pärlcouscous.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar