14 okt. 2022

Nudelsoppa med svamp, 2 port

På temat snålmat kommer här en riktig höjdare med svamp. Jag kokar en svampbuljong och serverar den med snabbnudlar, chili, ingefära, koriander och ett par matskedar av svamptapenaden från igår. Buljongen som blir över kan du frysa i istärningspåsar och ta fram efter behov. Smaklig läsning!



Nudelsoppa med svamp
1 pkt snabbnudlar
4 dl svampbuljong - recept längre ner
4 msk svamptapenade
1 msk strimlad ingefära
salt eller soja
chiliflakes efter tycke och smak
koriander

Koka upp buljongen.
Lägg i nudlarna och sjud i 4 min.
Blanda ner 3 msk av svamptapenaden och ingefäran.
Smaka av med salt eller soja.
Fördela nudlarna i två skålar och slå över buljongen.
Toppa med resterande tapenade, strö över lite chiliflakes och strö över koriander.

Svampbuljong
500 gr svamp
2 liter vatten

Skär svampen i bitar och lägg i en kastrull.
Häll i vattnet och koka upp.
Låt sjuda 1 ½ timme.
Dra åt sidan och låt sedan buljongen dra i ytterligare några timmar, minst 3.
Sila av buljongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar