26 okt. 2022

Smörrebröd med rostbiff, lökkompott och picklade rädisor

Vi åker till Köpenhamn så ofta vi kan och då är ett stopp på Louisiana i Humlebaek obligatoriskt. Alltid spännande utställningar och en kul shop, men ska jag vara ärlig är det lunchen med utsikten över sundet som lockar mig mest. Ett smörrebröd sitter fint efter ett par timmar i bilen. Här kommer en variant med rostbiff, lökkompott och picklade rädisor. Smaklig läsning!
Rostbiff i tunna skivor
Rågbröd
Smör

6 gula lökar
300 gr muscovadosocker
2 dl rödvinsvinäger

Rädisor
1/2 dl ättika
1 dl socker
1 1/2 dl vatten

Groddar av t.ex lök
Majonnäs

Hacka löken, lägg den i en kastrull tillsammans med socker och vinäger.
Koka tills det blir krämigt, ca 2 timmar.

Blanda ättika, socker och vatten. 
Rör tills sockret löst upp sig.
Skiva rädisorna tunt, lägg i en skål och slå över lagen.

Bred smör på brödet, lägg på rostbiff, lökkompott och rädisor.
Toppa med lökgroddar och några klickar majonnäs.


Tips!
Strunta i brödet och servera med bara en grönsallad eller ugnsrostad potatis.
Kompotten passar bra även till ostbrickan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar