6 gula lökar
300 gr muscovadosocker
2 dl rödvinsvinäger
300 gr muscovadosocker
2 dl rödvinsvinäger
Rädisor
1/2 dl ättika
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
Groddar av t.ex lök
Majonnäs
Hacka löken, lägg den i en kastrull tillsammans med socker och vinäger.
Koka tills det blir krämigt, ca 2 timmar.
Blanda ättika, socker och vatten.
Rör tills sockret löst upp sig.
Skiva rädisorna tunt, lägg i en skål och slå över lagen.
Bred smör på brödet, lägg på rostbiff, lökkompott och rädisor.
Toppa med lökgroddar och några klickar majonnäs.
Tips!
Toppa med lökgroddar och några klickar majonnäs.
Tips!
Strunta i brödet och servera med bara en grönsallad eller ugnsrostad potatis.
Kompotten passar bra även till ostbrickan.
Kompotten passar bra även till ostbrickan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar