3 nov. 2022

Potatissoppa med saffran, 4 port

Efter att hamnat i kylan under 10-talets hets mot kolhydrater har potatis blivit riktigt trendigt. Och det var väl ändå på tiden för man kan ju göra så oerhört mycket gott och mättande till ett rimligt pris med denna älskade knöl. Idag bjuder jag på en soppa med potatis och saffran. Smaklig läsning!

 


Potatissoppa med saffran

8 medelstora potatisar i tärningar
1 gul lök i skivor
1 vitlök, finhackad
2 msk smör
8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 pkt saffran
2 dl grädde
Salt och peppar
Fräs lök och vitlök i smöret tillsammans med potatisen.
Slå på vattnet, tillsätt buljongtärningen och koka tills potatisen mjuknat.
Tillsätt saffran och grädde. Koka upp och smaka sedan av med salt och peppar.
Serveras omedelbart med ett riktigt gott bröd till.

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar