20 nov. 2022

Glaze med chili och ingefära

När jag skriver det här är jag på efterlängtad semester. Visst var jag ledig under pandemin, men så värst vilsamt var det inte att oroas för mitt eget och mina anställdas levebröd. Nu pustar jag ut och ser fram emot december och faktiskt även januari som bjuder på en massa roliga kalas. Eftersom vi börjat uppladdningen inför jul bjuder jag på en härlig glaze till revbensspjällen.

Smaklig läsning! 


3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
1 msk soja
2 msk råsocker
2 msk ketchup

1 msk äppelcidervinäger 
1 tsk chiliflakes
1 msk riven ingefära 
Svartpeppar


Mortla vitlöksklyftorna med saltet.
Tillsätt senap, soja, råsocker och ketchup.
Mal rejält med svartpeppar, minst två teskedar, och tillsätt chili, ingefära och vinäger.
Blanda allt tills du får en tjock, härlig smet.
Pensla revbensspjällen rejält med glazen och låt dem sedan vila i ett par timmar för att ta riktigt bra smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar