14 apr. 2023

Rabarberpaj med smultopping

En annan sak jag aldrig tröttnar på är rabarberpaj som går att variera i oändligthet. Strö över lite kardemumma, riv ner lite citronskal eller dofta över lite kanel efter gräddningen. Här kommer ett grundrecept att inspireras av som är gott redan som det är. Smaklig läsning!



Rabarberpaj med smultopping
500 gr rabarber
½ dl socker
1 msk potatismjöl
Pajdeg
3 dl vetemjöl
½ dl florsocker
125 gr smör
en nypa salt om smöret är osaltat

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl och socker.
Smält smöret och häll i mjölblandningen.
Lägg i matberedare eller nyp ihop till en deg.
Klä en pajform med degen och baka skalet ca 18 min.
Skär rabarberna i bitar och lägg i en skål.
Häll över socker och potatismjöl, blanda.
Lägg rabarbern i pajskalet.
Strö över smuldegen.
Höj värmen till 200 grader.
Grädda ytterligare ca 20 min.

Smuldeg
1 ½ dl vetemjöl
1 msk socker
50 gr smör
Blanda mjöl och socker i en bunke.
Tillsätt smöret skuret i bitar och finfördela allt till en smulig massa

#elsasskafferi #smakligläsning #kökströst #rabarber #rabarberpaj #smulpaj #smuldeg #dessert #paj #efterrrätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar