22 feb. 2024

Caesarburgare med sötpotatispommes, 4 port

 

Den här veckan har vi lov och passar på att ta en tur till Karlstad och Lars Lerins Sandgrund. En natt på hotell med spa och gomiddag blir det också. Innan dess ska det ätas mat här hemma och då vill jag tipsa om min Caesarburgare gjord på kycklingfärs med härlig dressing och krispig sötpotatis på sidan om. Till potatisen krävs en airfryer för att få dem krispiga, men det är också gott att rosta dem i vanlig ugn.

Smaklig läsning!

 

 

Caesarburgare med parmesan, kapris och oregano, 4 port


600 gr kycklingfärs

3 msk finriven parmesan

1 msk kapris

1 msk oregano

salt och peppar

olja eller smör till stekning

 

Blanda färsen med parmesan,kapris och oregano.

Salta och peppra.

Dela i 4 bitar och forma till biffar.

Stek i olja eller smör tills de är helt genomstekta.

Skär gärna ett försiktigt snitt och kolla för att vara på den säkra sidan.

Servera i bröd med romansallad och Caesardressing.

 

 

Caesardressing

1 vitlöksklyfta, riven

1 tsk kapris

½ citron, saften och rivet skal

1 tsk dijonsenap

4 msk majonnäs

3 msk finriven parmesan

Svartpeppar

 

Mixa en dressing av vitlök, kapris, citronsaft, senap, majonnäs och parmesan.

Gör gärna en dubbel sats av dressingen för den är magiskt god till det mesta!

 

Krispig sötpotatis

Sötpotatis i stavar

Citronsaft

Örtkryddor

Salt och peppar

 

Skär potatisen i stavar och lägg i kallt vatten 30 min.

Torka potatisen noga.

Lägg den i airfryerkorgen, pressa över citronsaft, strö över valfri örtkrydda, salt och peppar.

Kör sötpotatisen på 180 grader i 15 min, skaka om korgen efter halva tiden.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar