1 mars 2024

Lövbiff med Hoisinsås, 4 port

Jag tycker verkligen om att laga mat, men emellanåt kör jag helt fast och varken vill eller kan komma på vad jag ska laga. Efter några dagar med hämtmat och diverse färdigrätter brukar både lust och ork komma tillbaka. Snabba rätter kan man inte få för många av i de där lägena så idag bjuder jag på en av familjens favoriter. Vi äter den med nykokt ris och spetskålssalladen som blir extra god med lite lime i.

Smaklig läsning!

 

Jag tycker verkligen om att laga mat, men emellanåt kör jag helt fast och varken vill eller kan komma på vad jag ska laga. Efter några dagar med hämtmat och diverse färdigrätter brukar både lust och ork komma tillbaka. Snabba rätter kan man inte få för många av i de där lägena så idag bjuder jag på en av familjens favoriter. Vi äter den med nykokt ris och spetskålssalladen som blir extra god med lite lime i.

Smaklig läsning!

 

Lövbiff med Hoisinsås, 4 port

600 gr lövbiff

3 vitlöksklyftor

250 gr skogschampinjoner

½ purjolök

1 msk hackad ingefära

matolja att steka i

svartpeppar

2 dl Hoisinsås

sesamfrö

Strimla lövbiffen, skiva champinjonerna, purjolöken och vitlöken.

Hetta upp en stor stekpanna, gjutjärnsgryta eller wokpanna med matolja och stek lövbiffen på riktigt hög värme i någon minut. Stek köttet snabbt i omgångar så att köttet verkligen får stekas och inte koka.

Häll i lite mer olja och fräs hastigt vitlök, purjo och ingefära.

Häll på Hoisinsåsen.

Tillsätt köttet och blanda ordentligt.

Fräs någon minut, peppra och toppa hela härligheten med rostade sesamfrön.

Servera med nykokt ris och spetskålsalladen.

 

Ljummen sallad med spetskål och zucchini, 4 port

½ spetskål

1 zucchini

1 lime, saften

olja att steka i

1 msk soja

2 tsk sesamolja

chiliflakes

 

Strimla kålen och skär zucchinin i stavar.

Häll olja i en panna och fräs kålen och zucchinin lätt.

Dra pannan åt sidan.

Häll i limesaft, soja och sesamolja.

Blanda ordentligt och strö över chiliflakes.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar