Jag började fundera på egna matupplevelser och hur passionerat förälskad jag blivit i vissa rätter som Moules Marinières och Chèvre Chaud för att nämna några. Jag kan äta dessa förälskelser flera gånger i veckan och i bland varje dag. Efter ett tag lägger sig passionen och jag beter mig mer sansat. För tillfället trängtar mina smaklökar efter en magisk wok serverad härom veckan av vänner jag träffar alldeles för sällan. Fortfarande kan jag känna smaken av chilihet kyckling, krämiga cashewnötter och ljuvligt doftande jasminris.
Jag
är ingen utpräglad frankofil men hyser en oerhörd respekt för
fransk matlagning. Drömmen om att få möta våren i Paris verkar
inte uppfyllas i år heller. Bistro Edsbackas köksmästare, Jimmy
Andersson, har delat med sig av ett recept på musslor som ger
mersmak. Med en krämig Chèvre före och en ljummen Tarte Tatin
efter spelar det längre ingen roll att den fysiska resan får vänta.
On y va!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar