En kall
sommar som denna får man passa på att värma sig med mat med hetta.
Kryddblandningen Tandoori Masala är en favorit i familjen. Med sin blandning av
bland annat vitlök, ingefära, spiskummin, cayennepeppar, garam masala och
citronsaft värmer den både kropp och själ utan att man brinner upp. I veckan
recept använder vi den till ugnsbakad lax som ackompanjeras av en svalkande
citronyoghurt och cous cous med ringblomma.
"Det är väl ej underligt, att
denna blomma blifvit en stor favorit. Mot slutet af sommaren uppträder den,
gärna i stor flock, småler och utstrålar den mest ogrumlade lifsglädje från
sina runda blommor. Från ljusaste solgult till varmaste orange omfattar den
alla färgnyanser och ger stämning och uttryck åt alla skiftningar af strålande
godt lynne, som det kan vara möjligt i blomstervärlden att framställa."
Ur Från gamla trädgårdsland av Ida Sager (1910)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar