16 sep. 2014

Hagalunds Gårdsmat - ännu en anledning att flytta till Skåne

 
Drömmen om en Skånelänga vid ett öppet landskap.
Tack till www.hemnet.se för lån av den fina bilden.
 

Ni som följer bloggen vet att våra små avstickare från vardagen oftast går till Skåne. Jag har delar av min släkt där, svärfar och "kärmor" bodde många år på Österlen så visst finns det drömmar om att någon gång i livet bosätta sig där.
Hagalunds Gårdsmat -

http://hagalundsmat.se/
Sparrisen växer sig manshög efter midsommar.
Bild från Hagalunds hemsida.
Hängmörat kött på Naturens sätt-Direkt från Bonden!

2002 flyttade Jenny & Peter Lundell till gården Hagalund 25 min från Malmö för att jobba med travhästar. Med tiden började de fundera på hur vår tids mat produceras och vad den innehåller. En helt egen gård ger många möjligheter och de bestämde sig för att börja odla sparris. Att odla ekologiskt var ett givet val redan från början och den KRAV-odlade Hagalundsparrisen blev den första egenproducerade grönsaken.En önskan om kontroll över hela kedjan för köttproduktion fanns också. Allt från aveln, uppfödningen och omhändertagandet av djuren till slakttransporten och själva slakten vilket gjorde att de bestämde sig för att börja med lammuppfödning.

Lyckliga skåningar kan beställa hängmörat lamm och nötkött direkt från Hagalunds Gårdsmat och få det hemkört gratis över hela länet. Tänk om man ändå hade bott i Skåne....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar