6 okt. 2014

Martins svamprisotto, 6 port

3 dl avorioris
3 dl kycklingfond
1 dl  vitt vin (torrt)
svamp efter smak och tillgång
2 msk smör, rumstempererat
2-3  msk riven parmesan

salt, peppar

Fräs svampen i en gryta med tjock botten tills det mesta av vätskan i den ångats bort.
Dra åt sidan.

Koka upp  ris och vin. När det mesta av vinet är bort tillsätts buljongen lite i taget under omrörning. När all buljong kokats in i riset ska det vara klart och lite lätt ”al dente”. Tycker du riset är för hårt kan du slå på lite vatten fortsätta koka till önskad konsistens.

Tillsätt smör, svamp och parmesan under omrörning. Salta och peppra.
Vi äter ofta risotton till en stekt fiskfilé som gös eller röding, men den fungerar även som en hel middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar