1 okt. 2014

Syditaliens kök och skafferi, Sanna Töring och Hannu Sarenström

    


Resor, recept och italienska äventyr


. I Syditaliens kök och skafferi följer vi Hannu Sarenström och Sanna Töringe på en äventyrlig, svindlande och sinnlig matresa genom Italiens sydligaste regioner. Vi möter våren i Sicilien, sommaren i Apulien, hösten i Kalabrien och senhösten i Basilikata. Överallt får vi smaka på de rikedomar säsongen och naturen kan erbjuda.

Vi lagar spännande maträtter tillsammans med duktiga kockar på restauranger och små pensionat. Och vi lär oss att utan pane e pomodori, bröd och tomater, olio, aglio e peperoncino, olivolja, vitlök och chili, samt acchiuge, olive e capperi, sardeller, oliver och kapris, kommer vi inte långt. Det är den här maten, medelhavskosten, så rik på grönsaker och olivolja men utan alltför mycket kött, som anses vara mycket hälsosam.

Vad sägs om friterade zucchiniblommor från Apulien, auberginerullar med änglapasta från Kalabrien, lammstek fylld med pistagepesto från Sicilien och till slut ricotta med apelsin och mörk choklad från Basilikata tillsammans med ett litet glas hemgjord limoncello?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar