I växthuset har
sallaten satt fart och om någon vecka skördar vi finfina rädisor i olika färger
och former. Nässlorna har tittat upp och det är hög tid att börja göra
nässelvatten.
De sista örterna
från förra året fick sällskap av en härlig torskrygg och smaskigt blomkålsmos.
Den som har en
trädgård är rik!
Örtbakad
torsk, 4 port
500 gr torskrygg
1 dl hackade örter
(finns en trevlig blandning i
frysdisken)
1 msk smör
Salt och peppar
Dela torsken i portionsbitar.
Rulla bitarna i örterna och lägg i
ugnsfast form.
Klicka på smöret, salta och peppra
lätt.
Kör i ugnen, 180 grader, 8-10
minuter.
Vid innertemperatur på 42 grader är
den perfekt enligt restaurangmått!
Blomkålsmos
Koka blomkålen mjuk
med en buljongtärning.
Mosa den och
tillsätt riven ost med smak – parmesan är gott, Västerbotten ljuvligt!
Tillsätt mjölk eller
grädde och mixa moset slätt, ta några tag med pepparkvarnen och ät sedan
omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar