17 apr. 2015

Örtbakad torsk, 4 port

I växthuset har sallaten satt fart och om någon vecka skördar vi finfina rädisor i olika färger och former. Nässlorna har tittat upp och det är hög tid att börja göra nässelvatten.
De sista örterna från förra året fick sällskap av en härlig torskrygg och smaskigt blomkålsmos.
Den som har en trädgård är rik!


Örtbakad torsk, 4 port
500 gr torskrygg
1 dl hackade örter
(finns en trevlig blandning i frysdisken)
1 msk smör
Salt och peppar
Dela torsken i portionsbitar.
Rulla bitarna i örterna och lägg i ugnsfast form.
Klicka på smöret, salta och peppra lätt.
Kör i ugnen, 180 grader, 8-10 minuter.

Vid innertemperatur på 42 grader är den perfekt enligt restaurangmått!

Blomkålsmos
Koka blomkålen mjuk med en buljongtärning.
Mosa den och tillsätt riven ost med smak – parmesan är gott, Västerbotten ljuvligt!

Tillsätt mjölk eller grädde och mixa moset slätt, ta några tag med pepparkvarnen och ät sedan omedelbart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar