1 maj 2015

Veckans vegetariska - Frittata med nässlor, 2 port

Snabbt, gott och enkelt – efter en dag i köksträdgården är en Frittata perfekt. Har man dessutom lyckan att ha en härligt salt Fetaost att strö över och varför inte ett svalkande glas rosé är njutningen fulländad. Vi laddar inför årets upplaga av Rabarberfestivalen och börjar med en Rabarberlikör som blir klar lagom till midsommar!


Frittata med nässlor, 2 port

2-3 ägg
1 dl grädde
Smör
100 gr nässlor
1 msk färska örter
Salt och peppar
Feta- eller getost att strö över
Vispa ihop äggen med grädden. Salta och peppra lätt.
Lägg en klick smör i en liten stekpanna med hög kant.
Fräs nässlorna med örterna ca 1 min, tillsätt äggen.
Stek som en omelett med på lägre värme och längre tid.
Antingen vänder du frittatan eller så ställer du in den i ugnen några minuter på grill så den får fin färg.
Strö över smakrik ost och servera direkt.

Med lite bladgrönt på sidan är det här en förtjusande liten rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar