18 feb. 2017

Var dags mat - Pizza Bianco med grönkål och ärtskott

Prova att göra en vit pizza nästa gång! Crème fraiche i botten, grönkål, lök och bosnisk vitost på toppen och sedan en rejäl knippe nyskördade ärtskott från köksfönstret. Himmelskt gott!

Pizzadeg
4 dl vetemjöl
1 msk torrjäst
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
2 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Till sätt olja och vatten. Knåda degen för hand eller 10 min i maskin.
Låt jäsa övertäckt 1 timme.

Topping
Creme Fraiche
Bosnisk vitost, fetaost eller chèvre
Strimlad grönkål
Skivad röd lök
Svartpeppar
Flingsalt
Olivolja
Ärtskott

Sätt ugnen på 230 grader.
Kavla ut degen på bakplåtspapper till 2 små eller
en stor pizza lagom för en vanlig ugnsplåt.
Bred över creme fraiche och klicka ut vitost.
Lägg på grönkål och tunt skivad lök. Peppra.
Grädda pizzan 10-15 minuter.
Toppa med en rejäl bunt ärtskott och ringla över olivolja.
Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar