2 ägg
3 dl råsocker
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1,5 dl filmjölk
eller gräddfil
50 gr smält smör
2 msk lingonsylt
2 dl mascarpone
2,5 dl grädde
1 msk vaniljsocker
Smörj och bröda en form.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker
pösigt.
Blanda mjöl, bikarbonat
och kryddor och vänd ner i smeten.
Blanda ner mjölk, smör och
lingonsylt.
Grädda ca 40 min.
Låt kakan svalna uppochner
i sin form.
Vispa ihop grädde och
mascarpone med vaniljsockret.
Dela kakan i 2-3 delar.
Bred ut mascaponekrämen
mellan lagren och ovanpå.
Dekorera med små
pepparkakor eller varför inte lite frostnupna lingon?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar