21 feb. 2019

Elsas Kalasmat - Örtfyllda brytbröd till buffébordet


900 gr vetemjöl
5 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk salt
½ pkt torr jäst

1 dl olja
3 dl blandade örter
salt och peppar
2 msk olja
flingsalt

Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt vatten och olja. Kör degen i maskin ca 10 min.
Låt degen jäsa övertäckt med plastfilm till dubbel storlek i en plastbunke med lite olja i.
(ca 2 tim i rumstemperatur eller över natten i kylskåp)

Mixa olja och örter till en tjock smet, salta och peppra.


Kavla ut degen till en kvadrat och bred ut örtolja.
Rulla ihop och skär sedan rullen i 2-3 cm tjocka skivor.
Lägg tätt tillsammans på en plåt.
Pensla med olja och strö på flingsalt.
Grädda bröden ca 14 min, 215 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar