12 feb. 2020

Elsas Vintermat - Krossade jordärtskockor med parmesan, mangold och krispig vitlök, 2 -4 port



800 gr jordärtskockor
½ citron, saften
75 gr + 40 gr smör
2 stora vitlöksklyftor
riven parmesan
100 gr mangold
salt och peppar

Skala skockorna och koka dem i vatten med citronsaft och salt ca 15 min.

Skiva vitlöken tunt och stek dem i 40 gr smör under omrörning tills de blivit gyllenbruna och krispiga. Lyft upp vitlöken och lägg på hushållspapper, spara smöret.
Krossa skockorna med 75 gr smör.
Smaka av med riven parmesan, salt och peppar.
Fräs mangolden i vitlökssmöret till den smälter.
Fördela krosset på två tallrikar och toppa med mangold, krispig vitlök och gärna lite mer riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar