24 mars 2020

Kladdkaka med Dumlegrädde




1,5 dl grädde
90 gr Dumlekola
100 gr smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Färska bär eller annat att dekorera med

Värm grädden i en kastrul, läggi kolorna och låt dem smälta.
Grädden ska inte koka.
Häll över i en skål och täck med folie.
Låt stå kallt över natten, eller minst 6 timmar.
Vispa upp och dekorera kakan när den svalnat.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form med avtagbar kant.
Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ägg och socker så det ljusnar och sockret löses upp.
Blanda alla torra ingredienser och sikta sedan ner dem i äggblandningen.
Tillsätt det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
Grädda ca 20 minuter, låt svalna.
Vispa upp Dumlegrädden och dekorera kakan på valfritt vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar