10 jan. 2021

Timjan- och honungsrostad fläskytterfilé, 4 port

 


Ca 600 gr fläskytterfilé 
1 tsk vitlökspulver 
1 tsk paprika 
1 tsk salt 
½ tsk svartpeppar 
½ tsk cayenne 
3 msk mild olja 
2 tsk honung 

 Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda kryddor med olja och honung i en bunke. 
Pensla köttet runt om och lägg över i en ugnsfast form. 
Sätt in i ugnen 20 min och sänk sedan temperaturen till 175 grader i ytterligare ca 10 min. 
Fläskkött bör ha en innertemperatur på 72 grader, då är det fortfarande saftigt men de farliga bakterierna är döda. 
Ta ut köttet och låt det vila under folie ca 10 min. 

Jag serverade det ljumna köttet med bulgur- och kålsallad smaksatt med apelsin. Passa gärna på att rosta några potatisar tillsammans med köttet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar