16 jan. 2022

Snurriga vitlöksbröd

Snurriga vitlöksbröd

600 gr vetemjöl

½ pkt torrjäst (8 gr)

3 msk olivolja

1 msk salt

4 dl vatten

1 dl ört- och vitlöksolja

1 dl riven ost

 

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan vatten och olja.

Kör degen i maskin eller knåda för hand i minst 10 min.

Häll lite olja i botten på en stor skål och stjälp över degen.

Låt jäsa över natten i kylskåp.

Sätt ugnen på 225 grader.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord.

Kavla ut till en rektangel ca 20 x 30 cm.

Pensla på örtoljan och strö över osten.

Rulla ihop som en rulltårta och skär i skivor ca 1,5 cm breda.

Ställ in i ugnen och grädda i ca 15 min.

När brödet har en innertemperatur på 93 är det färdigt!

 

 

Ört- och vitlöksolja

1 dl neutral olja

2 dl blandade örter, ärtskott, grönkål

2-3 vitlöksklyftor

2 tsk salt

 

Mixa med mixerstav.

Tillsätt eventuellt mer olja.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar