Nu äntligen börjar höstkantarellerna dyka upp. Har vi tur blir det en lång, lagom blöt och varm höst så vi kan plocka dem långt in i oktober. Vill du prova att göra något annat än att torka dem föreslår jag att du syltar dem. Vansinnigt gott till det mesta. Smaklig läsning!
Syltade trattkantareller
Ca 600 gr trattkantareller
1 liten gul lök
salt
vatten
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
3 små kvistar rosmarin
Ansa och borsta svampen.
Skala och skiva löken i tunna skivor.
Koka upp vatten och salt, 1 1/2 msk salt till 1 L vatten.
Lägg i svamp och lök, koka upp igen och koka ca 20 min.
Häll av vattnet och låt svampen svalna.
Lägg över i rena glasburkar.
Koka en lag av ättika, socker och vatten.
Slå lagen över svamparna och stick ner rosmarin i burkarna.
Låt stå minst 3 dagar, förvaras svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar