Jag har en ny kärlek. Vi träffades över en pizza hos goda vänner för bara några veckor sedan. Märkligt för med mitt matintresse borde mötet skett för länge sedan. Jag pratar om Nduja, bredbar salami från Calabrien med en härlig hetta från chili. Nu när jag fått upp ögonen för den provar jag den till allt och veckans recept är några av varianterna.
Smaklig läsning!
Tomatsallad med mozzarella och Nduja
Tomater av olika färger och storlekar
Färsk basilika
Svartpeppar
Olivolja
Balsamicovinäger
2-3 msk Nduja
Skiva tomaterna och lägg upp på ett fat.
Bryt mozzarellan i bitar och fördela över tomaterna.
Dra ett par tag med svartpepparkvarnen.
Ringla över olja och några droppar vinäger.
Klicka ut Ndujan över tomaterna.
Toppa med färsk basilika.
Crostinis med Nduja dipp
Crostinis
Bladsallad
1 msk Nduja
3 msk majonnäs
Persilja eller basilika
Blanda ihop Nduja och majonnäs.
Smaka – är det för starkt har du i lite mer majonnäs.
Lägg ett salladsblad på en crostini, klicka på lite av röran och toppa med något grönt.
Tips!
Dipp som blir över kan du med fördel servera till kyckling eller något från grillen.
Smördegssnurror med parmesan och Nduja
1 rulle smördeg
Ca 2 msk Nduja
1 dl riven parmesan
1 ägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper och lägg över på en plåt.
Bred på Nduja, strö över parmesan.
Rulla ihop från långsidan och skär sedan cm-breda bitar och fördela jämnt på plåten.
Vispa upp ägget och pensla rullarna.
Grädda 15-20 min beroende på ugn.
Rullarna ska bli gyllene och doftar magiskt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar