Vi jobbar för det mesta alla dagar utom söndagar. De är heliga sedan tiden på krogarna runt Stureplan på 90- och 00-talet.
En perfekt söndag börjar med en långsam frukost med te, gott bröd, god ost och marmelad följt av en stark kopp kaffe. Sedan gärna en timme eller två i soffan med hunden, en serie eller film. Ingen större lunch utan man tar det som finns. En tur i svampskogen eller ett röj i trädgården. Och någonstans där i mitten har någon slängt in en stek i ugnen som blir klar lagom till kvällen, till exempel "Helstekt högrev med parmesan och soltorkade tomater" som du hittar receptet på här nedan. Hur ser din bästa söndag ut?
En bit högrev eller annat nötkött, ca 1,2 kg
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes
Smör
Soltorkade tomater
Parmesan
Sätt ugnen på 140 grader.
Krydda köttet med salt, peppar och chiliflakes.
Lägg en klick smör i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Lägg över i en liten ugnsfast form och lägg en klick smör på köttet.
Sätt i en termometer och ställ in köttet i ugnen.
Vid 56 grader är det dags att ta ut köttet. Slå folie omkring det och låt vila minst en timme.
Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på ett fat.
Hyvla över rejält med parmesan, jag brukar ta potatisskalaren, och strö sedan över strimlade torkade tomater.
En god vinägrett
1 dl olja från de soltorkade tomaterna
2 msk balsamvinäger
En nypa salt
Svartpeppar
Några soltorkade tomater
Mixa alla ingredienser och använd till exempel till en potatis- eller pastasallad.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar