1 mars 2012

Hamiltons Laxmousse

Hamiltons laxmousse, 6 portioner
½ kg färsk lax
vitt vin
50 gr vitt brödfestival1/2 dl mjölk
2 sardeller
2 dl grädde
Sjud laxen i vitt vin och låt den kallna. Rensa fisken fri från skinn och ben.
Blanda brödet med upphettad mjölk i en kastrull och låt sjuda under omrörning.
När blandningen kallnat blandas den med fisken och körs i mixer tillsammans med sardellerna till en jämn smet.
Vispa grädden och vänd ner den i laxmassan. Smaka av med salt och vitpeppar och häll sedan massan i en avlång form klädd med plastfolie. Ställ formen kallt till nästa dag. Vi valde att göra ägg och servera på smörstekt toast. Hiram stjälpte upp hela formen på ett fat och garnerade moussen med grönsallad, gurka och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar