Snabbt, gott och
enkelt – efter en dag i köksträdgården är en Frittata perfekt. Har man dessutom
lyckan att ha en härligt salt Fetaost att strö över och varför inte ett
svalkande glas rosé är njutningen fulländad. Vi laddar inför årets upplaga av
Rabarberfestivalen och börjar med en Rabarberlikör som blir klar lagom till
midsommar!
Frittata med
nässlor, 2 port
2-3 ägg
1 dl grädde
Smör
100 gr nässlor
1 msk färska örter
Salt och peppar
Feta- eller getost att strö över
Vispa ihop äggen med grädden. Salta
och peppra lätt.
Lägg en klick smör i en liten
stekpanna med hög kant.
Fräs nässlorna med örterna ca 1 min,
tillsätt äggen.
Stek som en omelett med på lägre
värme och längre tid.
Antingen vänder du frittatan eller
så ställer du in den i ugnen några minuter på grill så den får fin färg.
Strö över smakrik ost och servera
direkt.
Med lite
bladgrönt på sidan är det här en förtjusande liten rätt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar