23 sep. 2015

Den nya husmanskosten, Paul Svensson, Norstedts förlag

"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken
och ena ögat mot horisonten är min livsideologi
och det tror jag att min mormor och
mamma håller med om."

Minst en kokbok ges ut i Sverige varje dag så det borde finnas en för varje smak. Den bok jag tycker sticker ut mest är Paul Svenssons, Den nya husmanskosten. 



Paul har ett budskap och fokus på hållbar matlagning i alla led. Mycket grönt och handfasta tips för att minska svinnet. Handen på hjärtat, hur ofta handlar du mer än du behöver och slänger det som blir över?

"Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens måltid."
 Här bjuder Paul oss på recept där rester från dag ett blir en ny rätt dag två – vilken bra idé!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar